Auteur Topic: Thuisvester: ‘Huursteun voor coronaslachtoffers’  (gelezen 4218 keer)

HVZundert

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 180
    • Bekijk profiel
Thuisvester: ‘Huursteun voor coronaslachtoffers’
« Gepost op: april 17, 2020, 07:09:04 pm »
OOSTERHOUT - Woningcorporatie Thuisvester gaat huurders die door de coronacrisis in acute betalingsproblemen komen met betalingsregelingen ondersteunen. 
Dat zegt woordvoerster Connie Tuijl van Thuisvester. Volgens Tuijl heeft Thuisvester van 65 huurders een melding gehad dat zij met het betalen van de huur in de problemen dreigen te komen.

Ondernemers
,,We willen deze mensen steunen met betalingsregelingen en in sommige gevallen met kwijtscheldingen van de huur. Elke zaak is weer anders, dus we bekijken dit van geval tot geval’’, zegt Tuijl.
Volgens Tuijl betreft het vaak kleine ondernemers die aan de bel trekken. ,,Er zijn altijd wel mensen die betalingsproblemen hebben, maar nu merken we echt de gevolgen van de coronacrisis.’’

Thuisvester zegt huurders met betaalproblemen vaak vroeg in beeld te hebben zodat op tijd contact met ze kan worden opgenomen. ,,Maar zeker niet iedereen is in beeld. Het is daarom ontzettend belangrijk dat mensen geen drempel voelen om contact op te nemen zodat samen naar een passende oplossing gezocht kan worden’’, zegt Tuijl.

Onderhoud
De corporatie gaat wel over tot een huurverhoging per 1 juli. Deze verhoging volgt de inflatie. Volgens Thuisvester is dat nodig om te kunnen blijven investeren in onderhoud, verduurzaming van bestaande woningen en nieuwbouw van betaalbare huurwoningen.

De huren van de huishoudens met een hoger inkomen (boven 43.574) worden met 6,6 procent verhoogd. Dit is volgens Tuijl in lijn met de meerjarenafspraken die met huurdersverenigingen in 2017 gemaakt zijn en in 2019 geactualiseerd zijn.

Thuisvester heeft 15.500 huurwoningen in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert.

 

anything
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal