Auteur Topic: Groen verbindt in Rijsbergen  (gelezen 1504 keer)

HVZundert

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 178
    • Bekijk profiel
Groen verbindt in Rijsbergen
« Gepost op: november 09, 2022, 05:49:35 pm »
Op zaterdag 5 november stonden medewerkers van Thuisvester met een foodtruck en een tent bij ’t Boske in Rijsbergen.Naast Thuisvester waren er ook huurders, huiseigenaren, de Dorpsraad en medewerkers van de gemeente Zundert aanwezig.

Het onderwerp van gesprek was het project aan het plein van de Bremakker/Den Hooiberg. Bewoners willen het plein aanpassen aan het klimaat en hebben hierin zelf het initiatief genomen. Ze hebben de gemeente uitgedaagd om het plein opnieuw en klimaatbestendig in te richten. Er moeten zoveel mogelijk stenen/tegels uit en biodiversiteit* mag erin!

Ook Thuisvester wil hierin graag haar steentje bijdragen. Dit gebeurt in de vorm van een onderzoek of de hemelwaterafvoeren van de huizen los gekoppeld kunnen worden van het riool. Ook wordt er onderzocht of er sedumdaken kunnen worden aangelegd. Een sedumdak is een voorbeeld van een groendak. Het is een dak dat begroeid is met sedum, dit zijn vetplantjes.

De huurders van Thuisvester aan Den Hooiberg zijn bereid hun tuinen te vergroenen. Zij zien deze veranderingen dan ook met plezier tegemoet. Het project zit nu nog in de ontwerpfase. De bedoeling is dat halverwege 2023 de eerste veranderingen aan het plein zichtbaar worden. 

* Biodiversiteit is een term die wordt gebruikt om de verscheidenheid van het leven op aarde aan te duiden. Het gaat onder andere om de verschillende soorten planten, dieren, schimmels en de ecosystemen waarin zij leven.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal