Auteur Topic: Woonbond blij met verbod op tijdelijke huurcontracten  (gelezen 854 keer)

HVZundert

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 175
    • Bekijk profiel
Woonbond blij met verbod op tijdelijke huurcontracten
« Gepost op: mei 17, 2023, 11:21:55 am »
De Tweede Kamer stemde vandaag in met een verbod op de inzet van tijdelijke huurcontracten. De Woonbond is blij dat de lobby tegen de generieke tijdelijke huurcontracten uiteindelijk is geslaagd.

In 2016 werden reguliere huurcontracten mogelijk van maximaal twee jaar voor zelfstandige woningen en maximaal vijf jaar voor kamers. De Woonbond heeft zich vanaf het invoeren van deze tijdelijke contracten ingezet voor het afschaffen ervan.

Belangenbehartiger Marcel Trip van de Woonbond: 'In de particuliere huurmarkt werd ruwweg de helft van de nieuwe contracten een tijdelijk contract. Tijdelijk werd de norm. Voor huurders betekende dat onzekerheid. Van de ene naar de andere tijdelijke oplossing. Je recht niet durven halen bij een te hoge huur, servicekosten of slecht onderhoud, omdat je dan zo weer op straat staat.'

De bond ontving de afgelopen jaren veel meldingen van vaak jonge huurders die in de stress zitten van het gevoel steeds in onzekerheid te leven. Ook zorgen tijdelijke contracten voor prijsopdrijving. Na een tijdelijk contract kwam er vaak een nieuw tijdelijk contract met een volgende huurder, voor een hogere prijs.

[bron:Woonbond]

 

anything
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2023, SimplePortal