Auteur Topic: Thuisvester neemt 99 woningen van Mooiland over  (gelezen 1715 keer)

HVZundert

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 180
    • Bekijk profiel
Thuisvester neemt 99 woningen van Mooiland over
« Gepost op: juli 31, 2023, 02:17:14 pm »
Thuisvester neemt op 29 september 2023, 99 huurwoningen in Oosterhout en Zundert over van Mooiland. Thuisvester is een corporatie die ruim 15.000 woningen beheert in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert. Daarom is Thuisvester de logische partner voor de overname van deze woningen. Bewoners en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat om 29 eengezinswoningen aan de Prins Frederikstraat en Strijenstraat en 13 appartementen aan de Prins Frederikstraat in Oosterhout, 15 eengezinswoningen aan de Pastoor van Vessemstraat in Klein Zundert, 17 eengezinswoningen aan De Vennen in Rijsbergen, 17 eengezinswoningen aan de Lavendelring en Jasmijnring en 8 appartementen aan de Lavendelring in Zundert.

Reden voor verkoop

Het grootste deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staat in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving. Dit noemen zij hun kerngebied.

Mooiland heeft ook woningen buiten haar kerngebied. Hier is het bezit sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden. Dat doen zij door woningen te verkopen. Daarbij draagt Mooiland haar huurwoningen bij voorkeur over aan lokaal of regionaal verankerde corporaties. Vanaf 2024, nadat de complexmatige verkopen zijn afgerond, is Mooiland met deze wijzigingen alleen nog actief in het kerngebied.’

Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt: “Bij de verkoop van de woningen in Oosterhout en Zundert hebben we gezocht naar een verhuurder die deze woningen ook voor de toekomst behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze verhuurder vonden wij in Thuisvester. Zij weten als lokaal verankerde organisatie wat er in Oosterhout en Zundert leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging.”

Veranderingen
Mooiland en Thuisvester werken samen aan een zorgvuldig verkoop- en overdrachtsproces. Onlangs zijn alle bewoners van de betreffende woningen van Mooiland geïnformeerd over de overname.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting
Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder Thuisvester, licht de aankoop toe: “Thuisvester erkent, gezien alle vraagstukken op de woningmarkt en sociale domein, het toenemende belang van lokale verankering. Ik kan de strategie van Mooiland volledig volgen en ben blij dat de woningen met deze transactie behouden blijven voor de doelgroep van beide organisaties.”

 

anything
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal