Auteur Topic: Thuisvester maakt in drie jaar 2000 huurwoningen energie zuinig  (gelezen 809 keer)

HVZundert

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 48
    • Bekijk profiel
Thuisvester maakt in drie jaar 2000 huurwoningen energie zuinig
« Gepost op: februari 07, 2018, 01:59:14 pm »
Samenwerkingsovereenkomst met drie bouwbedrijven getekend
OOSTERHOUT – Thuisvester gaat voor eind 2020 circa 2000 woningen in combinatie met benodigde onderhoudswerkzaamheden verduurzamen. Thuisvester heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met Bouwbedrijf Pennings, De Kok Bouwgroep en Zwaluwebouw- en aannemingsbedrijf. Deze bouwbedrijven zijn vanuit de samenwerkingsketen samen verantwoordelijk voor het gewenste eindresultaat. Deze innovatieve aanpak kan een voorbeeld zijn voor corporaties en bouwbedrijven die snel een groot aantal woningen energetisch willen verbeteren.
De 2000 woningen worden energetisch verbeterd door onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en zuinigere installaties aan te brengen. Tegelijkertijd worden onderhoudsmaatregelen uitgevoerd zoals onder andere buitenschilderwerk, kozijnvervanging, goten- en hemelwaterafvoervervanging. De totale kosten van deze maatregelen zijn totaal ongeveer € 80 miljoen.

Deze programma-aanpak is voor Thuisvester een nieuwe manier van opdracht verstrekken. Het proces is efficiënter omdat er een totaalcontract is voor 2.000 woningen waarmee de voorbereidingstijd van 1,5 jaar kan worden teruggebracht naar 20 weken. Transparantie en wederzijds vertrouwen, in gesprek blijven en kennis durven delen zijn de basis van deze samenwerking. De drie aannemers moeten er samen voor zorgen dat alle woningen zijn opgenomen voor eind 2018 en de werkzaamheden voor eind 2020 uitgevoerd zijn.

Met deze versnelling voldoet Thuisvester aan haar doelstelling om eind 2021 voor haar woningen een gemiddeld energielabel B te behalen.

‘Thuisvester doet een grote investering in zijn woningen, met veel profijt voor onze huurders wat betreft woonlasten en comfort. Ook het gasverbruik gaat hiermee omlaag.’
Johan Westra, bestuursvoorzitter Thuisvester

Thuisvester realiseert de opgave van de toekomst in samenwerking.
Pierre Hobbelen, directeur/bestuurder Thuisvester

 ‘Een voorbeeld van de modernisering in de branche waarmee we voorop lopen in de tijd’.
Bart de Kok, de Kok Bouwgroep

 ‘Duurzame relatie tussen aannemers en Thuisvester vormt solide basis voor verduurzamen van de woningen’.
Rob van der Feijst Zwaluwebouw- en aannemingsbedrijf

Hans Graafmans, Bouwbedrijf Pennings
‘Snel verduurzamen woningbezit door duurzame samenwerking, af van de traditionele aanpak’.

 ‘In gesprek blijven, kennis delen en plezier in samenwerking hebben: dan komt resultaat vanzelf’.
Michiel Koert, Zwaluwebouw- en aannemingsbedrijf